Sunday, 13 April 2014

Ibland blir det bara fel.

Ibland blir det bara fel. Nedan har vi två bilder som visar två olika typer av felaktig information. På den första bilden är det översättningen som är helt inkorrekt. Personen som gjort den andra bilden har blandat ihop två europeiska länder som visserligen ligger rätt så nära varandra men som ändå är två olika länder.  Felen i sig kan vara rätt så harmlösa men frågan är varför de sker? Är det ingen som reagerar på dessa faktafel innan informationen printas?

Lettland eller Litauen - det är frågan...


Vart tog Slovakien vägen?

Sunday, 5 January 2014

Ночь, улица, фонарь, аптека, Бессмысленный и тусклый свет.

Den ryska poeten Aleksandr Blok är en av mina favoriter. Det är honom jag läser när jag behöver tid för mig själv, eller när jag söker svar på något. Bloks mörka symbolism är ändå hoppfull och så vacker.

 

800px-Alexander_Blok_-_Noch,_ulica,_fonar,_apteka

 

Natt. gata. lampa. apotek.

Slött och meningslöst ljus.

Lev ännu en fjärdedel av ett sekel -

Allt är detsamma. Det finns ingen väg ut.

 

Du dör – du börjar om från början.

Och allt upprepar sig såsom förr:

Natt. kanalens isiga brus.

Apotek. gata. lampa.

Tuesday, 5 February 2013

I söndags

I söndags vaknade jag i en säng som inte var min egen. Ägaren hade vänligt nog låtit mig sova i sängen medan han kröp ner i soffan i full stridmundering. Klockan var tio, solen lysten genom fönstret och någonstans i bakgrunden kvittrade fåglarna medan Bratislava badade i tystnad. Och det var så skönt. Jag flöt in och ut från sömnen. Var lite halvvaken för att plötsligt somna om. Ägaren till sängen tittade in ibland, lekte med sin dator, gjorde något. Och det kändes så underbart att vakna upp med en annan människa nära. Så underbart att jag var tvungen att göra det flera gånger.

Sunday, 27 January 2013

Just nu.

Om jag vore en rökare så skulle det vara underbart med en cigarett. Jag känner mig nervös, sprattlig, Sov mitt på dagen, vaknade av oroliga drömmar. Läste The Sea Is My Brother och blev än mer nervös. Frihetslängtan igen kanske, vem vet. Eller kanske jag längtar efter alltför mycket just nu,

Peppad

Peppad med träningen igen. Efter flytten till Bratislava har den inte riktigt flutit på, men nu så kanske. Långsamt, långsamt.
Vi har gym på jobbet så egentligen borde det väl inte vara så svårt att ta sig dit, men av någon anledning har det varit stört omöjligt.
Nu är planen att börja med veckoplanering, träna fyra gånger i veckan, äta gott och springa. Det är ju nästan vår.
Planen för veckan som kommer ser ut så här:

  • Måndag: styrketräning (ben + rumpa) + löpning el. promenad beroende på hur mycket kö det är på gymmet.
  • Tisdag: styrketräning (armar + axlar) + HIIT 30 min.
  • Torsdag, morgon: yoga. Kväll: styrketräning ben och rumpa + HIIT 30 min.
  • Fredag: styrketräning (rygg och bröst) + 5 km jogg.
  • Lördag: jogg till Österrike (12 km) om vädret tillåter

Tuesday, 22 January 2013

Prag.

Prag var det allra bästa, men nu är jag så trött och vill bara krypa in under mitt varma täcke. Vi skrattade så mycket, underbara stad och underbara människor.

P1200370

Wednesday, 16 January 2013

Hullerombuller

Tankar, känslor.  Allt jag tycker om, allt jag saknar. Allt brottas inom mig nu när jag är helt hög på adrenalin. Valencias palmer. Att kramas och att gosa, att älska någon. Känslan av att lösa ett problem. Kämparglöden när något ska uppnås, när utmaningarna står på rad.  Känslan av att vinna. Att använda teorier och fundera på samhället. Språk. Spanska. Danska. Tyska. Ungerska. Slovakiska. Polska. Ryska. Finska. Fornnordiska. Alla älskade människor. Alla människor som jag aldrig kommer att se mer. Känslan av fysisk utmattning.